Produkter

Redaktørhjælp


En redigering er for dig, der har brug for, at jeg dykker dybere ned i din tekst, end en betalæsning giver mulighed for.

I redigeringen forholder jeg mig til alle aspekter af din historie gennem kommentarer, forslag til omskrivninger og generel skrivevejledning, så du bliver klogere på både dine og din histories spidskompetencer, samt hvad der skal arbejdes mere på.

Vi aftaler i fællesskab omfanget af redigeringen, og hvorvidt den skal bestå af flere runder, hvor du gennemarbejder manuskriptet mellem hver runde ud fra mine kommentarer.

Som led i redigeringen snakker vi også om ønsker til forlag, så vi ud fra historiens genre og målgruppe kan optimere den til dit drømmeforlags læserskare og derved øge chancerne for at slippe gennem nåleøjet. 


Skrivevejledning


Sparring og skrivevejledning kan både være for dig, der er løbet ind i en skriveblokade og har brug for hjælp til at komme tilbage på sporet, eller for dig, som har lyst til at blive bedre til forfatterhåndværket gennem for eksempel skriveøvelser, konstruktiv feedback og dialog.

Hvis du føler, at du har mistet overblikket over din historie, så kan jeg give dig gode råd til, hvordan du igen får styr på det hele og kommer sikkert videre.

Hvad enten du har brug for hjælp en enkelt gang eller flere gange over en længere periode, så vil vi sammen skræddersy en pakkeløsning, der passer til netop dine behov.

Betalæsning og manuskriptvurdering


En betalæsning og manuskriptvurdering er for dig, der har gennemskrevet din historie nogle gange og ønsker en vurdering af for eksempel:

  • Plot
  • Karakterernes troværdighed
  • Sprog
  • Målgruppe.

En betalæsning kan altså ses som en lightversion af en redigering, og jeg tilbyder to forskellige pakker indenfor betalæsning og manuskriptvurdering:

  1. Jeg gennemlæser dit manuskript og sender dig en samlet vurdering.
  2. Jeg gennemlæser dit manuskript, skriver kommentarer løbende i dokumentet og udarbejder en samlet vurdering til dig.

Hvad enten du ønsker den ene eller anden løsning, aftaler vi i fællesskab, hvilke elementer jeg i særlig grad skal fokusere på i gennemlæsningen af din historie. 

Korrekturlæsning


Når du er helt færdig med redigeringen og alle andre tilretninger, så kan det være en god ide at få din tekst korrekturlæst, da det er tæt på umuligt at spotte alle sine egne fejl, hvis man ikke er vant til at læse korrektur.

Ved en korrekturlæsning retter jeg alle sproglige og grammatiske fejl, så din tekst fremstår knivskarpt.

En korrekturlæsning er dog ikke kun for dig, der har færdiggjort et manuskript. Jeg korrekturlæser alle former for tekster herunder faglitterære og skønlitterære manuskripter, hjemmesider, blogs, specialer, bachelorprojekter og talen til bedstemors runde fødselsdag.

Jeg har været så heldig at have Emilie til at betalæse mine to børne/ungdomsbøger, og hendes hjælp har været helt uundværlig. Emilie er fantastisk til at spotte plothuller, foreslå opstramninger af teksten og samtidig holde styr på alle de plottråde, der går ud fra et evt. slettet sted, så de også rettes til.

Alle rettelsesforslag gives på venlig og professionel måde, og hun giver til slut en fin opsummering af tekstens værdi.

Jeg kan bestemt anbefale Emilie til både betalæsning og redaktørhjælp.Forfatter

J.L. Stricker